Meest GESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je de vragen die het meest gesteld worden. Heb je na het bekijken van deze pagina nog een andere vraag, neem dan gerust contact met me op. Je kunt me een mailtje sturen via info@estona.nl. Zou je graag een afspraak willen maken dan mag je deze zelf inplannen via de contactpagina. Zo kun je de datum en tijd selecteren die bij jou het beste uitkomen.

HOE MEET IK MIJN RINGMAAT OP?

Als je een stukje naar beneden scrollt vind je een apart informatieblok met een download link voor de ringmaat printable. Mocht je liever het zekere voor het onzekere nemen kun je op de foto van de ringmaat klikken om deze te bestellen. Deze vind je bij datzelfde informatieblok.

WAT IS MIJN BANGLE MAAT?

Een bangle is een armband die rond en gesloten is. Je kunt hem niet openen om hem om te doen maar je schuift de armband via je hand om je pols. De armband hangt daardoor wat losser om de pols, vandaar de naam bangle. Om de bangle te kunnen dragen is het van belang de juiste maat door te geven. Je kunt voor het opmeten van de banglemaat het beste een touwtje gebruiken. Houd je pink en duim op elkaar zoals je zou doen wanneer je de bangle om je hand zou willen schuiven. Je maakt je hand dus zo smal mogelijk. Vervolgens sla je het touwtje om het breedste punt van je hand. Dat is de maat die je op wil meten omdat dit het breedste punt is waar de bangle overheen moet schuiven. Trek het touwtje aan (niet te strak) en knip het door waar het elkaar kruist. Ga na of het touwtje zo om je hand zou kunnen schuiven. Als dit het geval is en je de lengte van het touwtje opmeet heb je de juiste maat voor je bangle.

WAT IS DE MAAT VOOR MIJN SCHAKELARMBAND OF COIN BRACELET?

Het meten van de juiste lengte voor een armband met plaatje of schakels is eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols (net voorbij het knobbeltje onder je pols) en afhankelijk van het gewenste draagcomfort tel je daar een aantal centimeter bij op. Voor een strak zittende armband is je armbandmaat je polsomtrek + 1,5 cm. Voor een normaal zittende armband is je armbandmaat polsomtrek + 2 cm. Voor een loszittende armband tel je 3 cm op bij je polsomtrek. Voorbeeld: heb je een polsomtrek van 16 centimeter en draag je jouw armband graag strak om je pols, dan is de gewenste armbandlengte 16 + 1,5 = 17,5 cm.

WAT ALS MIJN SIERAAD NIET PAST?

Het is heel erg belangrijk om de juiste maten door te geven. Past een sieraad niet, dan zal het vermaakt moeten worden. In sommige gevallen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld als er edelstenen in gezet zijn, en moet een sieraad zelfs helemaal opnieuw gemaakt worden. Er kunnen dus behoorlijke kosten aan verbonden zijn om een sieraad te vermaken. Bij het verkeerd doorgeven van de maten ben ik bang dat ik deze kosten op jou moet verhalen. Ben je niet zeker van de goede maat, neem dan gewoon even contact met me op. Dan kijk ik met je mee. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook ooit voorkomen dat ik zelf een sieraad niet goed heb opgemeten. In dat geval vermaak ik deze uiteraard op mijn kosten.

hoe meet ik mijn ringmaat op?

Je ringmaat opmeten kan op twee manieren. Je kunt HIER onze gratis printable downloaden. Nog makkelijker is het bestellen van een ring size tool (een verstelbare ring). Klik dan op de foto hier naast.

Graag wil ik je erop wijzen dat het aanleveren van de juiste ringmaat je eigen verantwoording is. Meet deze dus zorgvuldig op. Het vermaken van een ring is niet altijd mogelijk en er kunnen kosten aan verbonden zijn.

HOE LEVER IK EEN VINGERAFDRUK AAN?

Wil je een vingerafdruk afnemen, neem dan een stempelkussen en een wit vel papier. Druk de vinger op het stempelkussen en maak vervolgens verschillende afdrukken op het papier. Druk daarbij niet te hard. Het geheim is zelfs om het papier zo licht mogelijk aan te tippen. Herhaal dit een paar keer zodat je van donker naar licht stempelt en kijk bij welke afdruk je alle lijntjes duidelijk kunt zien. Kun je de lijnen niet duidelijk zien, dan is de afdruk niet goed genoeg om te graveren. Van de beste drie afdrukken mag je een duidelijke foto bij daglicht maken (één afdruk per foto) en deze naar me toe sturen via info@estona.nl.

HOE NEEM IK EEN VINGERAFDRUK BIJ EEN KIND AF?

Bij kleine kinderen kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om een goede vingerafdruk op papier te zetten. Wat je dan kunt doen is een scherpe foto maken van de vinger waarop de afdruk duidelijk zichtbaar is. Deze print je groot uit en met zwarte fineliner trek je alle lijntjes over. Als je hier een duidelijke foto van maakt en naar me toestuurt kan ik ook deze afdruk gebruiken om te graveren.

EEN MAAK IK EEN HAND- OF VOETAFDRUKJE?

Voor het maken van een duidelijke afdruk kun je het handje of voetje insmeren met lippenstift in een donkere kleur. Dit geeft een mooie afdruk en is naderhand makkelijk te verwijderen. Wel zo fijn bij die kleine handjes en voetjes. Maak een duidelijke afdruk op wit papier. Van de mooiste afdruk mag je een foto maken bij daglicht en versturen naar info@estona.nl

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN GELUIDSGOLF?

Om een geluidsgolf te laten graveren in een sieraad heb je een geluidsfragment nodig. Dit kan een filmpje, spraakbericht of andere geluidsopname zijn. Zo kun je de stem van iemand die je moet missen laten graveren, de eerste hartslag van je kindje, een schaterlach, lieve woorden of bijvoorbeeld je favoriete liedje. Het geluidsfragment mag maximaal 8 seconden duren. Een geluidsfragment of filmpje kun je het beste via WhatsApp doorsturen naar nummer 0622249011.

HOE LEVER IK EEN HANDGESCHREVEN TEKST AAN?

Je kunt een handgeschreven boodschap van een dierbare laten graveren in een persoonlijk sieraad. Als je iemand een tekst wil laten schrijven, doe dit dan met zwarte pen of fineliner op wit papier. Heb je een bestaande boodschap om te laten graveren, maak hier dan een duidelijke foto van bij daglicht en stuur deze naar info@estona.nl.