Maten opmeten

Alle sieraden worden op maat en speciaal voor jou gemaakt. Omdat deze artikelen niet zomaar aan te passen zijn is het heel belangrijk dat je de juiste maat doorgeeft of het nu een ring, armband of ketting betreft. Mocht een sieraad niet passen omdat je de verkeerde maat hebt doorgegeven, worden de kosten voor het vermaken hiervan in rekening gebracht. In sommige gevallen kan het vermaken van een sieraad bijna even duur zijn als het bestellen van een nieuw sieraad. Volg onderstaande aanwijzigingen daarom goed op.

Ringmaat bepalen

Het opmeten van je ringmaat is eigenlijk heel makkelijk. Neem een goed passende ring en leg deze op een lineaal zoals in bijgaand voorbeeld. Meet de binnenzijde van de ring secuur op. Eén belangrijk aandachtspunt: neem een ring in dezelfde breedte als de ring die je wil bestellen. Een smalle ring kan in ringmaat namelijk verschillen van een brede ring. Zo ben je er zeker van dat de ring die je bestelt fijn zit. De ringmaat kun je doorgeven in hele of halve millimeters.

Lengte ketting

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om te bedenken welke kettingmaat je zou willen bestellen. Op deze afbeelding kun je heel duidelijk zien welke kettinglengte past bij jouw smaak. Staat de ketting in de gewenste lengte niet in de webwinkel? Stuur dan een berichtje naar info@estona.nl.

Banglemaat opmeten

In dit filmpje kun je zien hoe je de maat voor de zilveren bangles op kunt meten. Een bangle is een armband die gesloten en rond is, en die je over je pols heen schuift om aan te doen.

Lengte armband

Het meten van de juiste lengte voor een armband met plaatje of schakels is eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols (net voorbij het knobbeltje onder je pols) en afhankelijk van het gewenste draagcomfort tel je daar een aantal centimeter bij op.

Voor een strak zittende armband is je armbandmaat je polsomtrek + 1,5 cm
Voor een normaal zittende armband is je armbandmaat polsomtrek + 2 cm
Voor een loszittende armband tel je 3 cm op bij je polsomtrek.

Voorbeeld: heb je een polsomtrek van 16 centimeter en draag je jouw armband graag strak om je pols, dan is de gewenste armbandlengte 16 + 1,5 = 17,5 cm.